Jump to content

Pénzhez juthatnak a közösségi vállalkozók

2014. 07. 03. 17:29

Hazai közösségi vállalkozások ötleteit várja a Social Impact pályázata. A legjobb magyar ötlet benyújtója 5000 eurót kaphat céljai megvalósításához, és részt vehet az egyhónapos akcelerátor programban, Berlinben.

A pályázatra minden hazai közösségi vállalkozó, egyesület, csoport jelentkezhet, amely egy szociális, társadalmi problémát oldana meg. Az ötleteknél főként a kreativitást, a várható hatást, a fenntarthatóságot fogják vizsgálni.

Az eddig támogatott vállalkozók projektjei széles körben mozognak. Néhány példa: van, aki városnéző túrát szervez korábbi hajléktalanok vezetésével, akik egyedi szemszögből tudnak bemutatni egy-egy körzetet; de olyan start-up is akad, amely belvárosi logisztikai, árumozgatási feladatokra kínál zajmentes és alacsony károsanyag-kibocsátási alternatívát. Két fiatal pedig olyan focis közösségi oldalt hozott létre, ahol például hobbisportolók csatlakozhatnak a hozzájuk legközelebb levő grundfoci meccshez.

Remélhetőleg magyar ötlet is bekerül a támogatást kapó projektek közé. Ehhez első lépésben online módon kell jelentkezni július 15-ig itt.

A programot a német Social Impact szervezi, az SAP szoftvercég támogatásával, és most nyílt meg elsőként Magyarország számára.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu/MMonline