Jump to content

Felfüggesztik a fiatal vállalkozók pályázatát

2014. 09. 02. 19:09

A keretet meghaladó forrásigényre, azaz a nagy érdeklődésre való tekintettel most csütörtöki hatállyal felfüggeszti a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban" című könnyített elbírálású, 5 milliárd forintos keretösszegű pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma - olvasható a Miniszterelnökség hivatalos pályázati oldalán. Aki csütörtökig siet és beadja a pályázatát, azt még elbírálják.

A közlemény szerint az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-2.3.6.B-12/1 jelű, "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban" című könnyített elbírálású felhívásra beérkezett pályázatok forrásigénye meghaladja a rendelkezésre álló keretet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló a 4/2011 (I. 28.) Korm. rendelet 21. § (10) alapján a benyújtási lehetőséget 2014. szeptember 4-én felfüggeszti. A 2014. szeptember 4-én éjfélig postára adott pályázatok még elbírálásra kerülnek. A felfüggesztés a korábban meghirdetett régiókra vonatkozik. A Közép-dunántúli régió vonatkozásában a képzések lezárulását és az üzleti tervek jóváhagyását követően kerülnek kihelyezésre a kitöltőprogramok. Erről külön közleményben nyújtunk tájékoztatást." - olvasható a rövid közleményben.

A 3-6 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatással járó pályázók azután kerültek bizonytalanságba, hogy például a dél-alföldi régióban május 8-án nyílt meg a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében kiírt pályázat.

Az összesen 4,9 milliárd forintos keretre a 18-35 közötti, illetve kisgyermeket nevelő 18-40 év közötti fiatalok jelentkezhettek, akik ezt megelőzően már kaptak egy 100 órás képzést, majd ki kellett dolgozniuk az üzleti tervüket, amit külön elbíráltak.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu/Portfolio.hu