Jump to content

Több helyről is forráshoz juthatnak az élelmiszeripari kkv-k

2015. 06. 02. 19:01

A kapacitásbővítés mellett az energiahatékonysági pályázatokon keresztül is támogatásokhoz juthatnak a kisebb élelmiszeripari cégek. A GINOP mellett a Vidékfejlesztési Programot is érdemes figyelni.

Nem csak kapacitásbővítő pályázatokon juthatnak uniós forráshoz az élelmiszeripari vállalkozások, hanem energiahatékonysági pályázatokon is – mondta Glattfelder Béla a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Az államtitkár egy élelmiszeripari konferencián tartott beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az új uniós ciklusban az élelmiszeripari fejlesztéseknek két forrása van: a vidékfejlesztési program és a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP). Megjegyezte, ez utóbbin belül a feldolgozóipar az a terület, ahol még vissza nem térítendő támogatások adhatók.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy nagyvállalatok, 65 élelmiszeripari cég már nem részesülhetnek támogatásban, de az ötezer közepes- kis- és mikrovállalkozás igen.

Az államtitkár jelezte azt is, hogy a tervek szerint visszatérítendő támogatások használt gépekre is igényelhetők lesznek.

Sikerescég.hu/MTI

Fotó: FreeDigitalPhotos