Jump to content

Konkrét segítséget nyújt a Magyar Nemzeti Kereskedőház

2015. 07. 01. 19:29

Konkrét ügymenetek lebonyolításában is segít az exportban gondolkodó hazai kkv-knak, beleértve a piacelemzést és a partnerellenőrzést is, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH).

A Magyar Nemzeti Kereskedőház eddig több ezer, külpiacok iránt érdeklődő hazai vállalkozással alakított ki kapcsolatot, a partnercégek száma pedig folyamatosan bővül, első számú feladata a hazai kis- és középvállalkozások exportra segítése. A cégek egy részének ugyan volt már kialakult export kapcsolata, de a távolabbi piacokon még nincsenek jelen, ezért fontos az együttműködések kialakítása. A Magyar Nemzeti Kereskedőház szolgáltatásaival hozzájárul ahhoz, hogy a rendszeres, stabil exportárbevétellel rendelkező cégek száma emelkedjen Magyarországon.

Az MNKH az egyes cégek külpiacra segítésének teljes folyamatát felölelő szolgáltatásokkal áll rendelkezésre, egy adott célországra vonatkozó alapvető információk megszerzésétől, akár egy külkereskedelmi ügylet teljes körű lebonyolításáig - közölte a Magyar Nemzeti Kereskedőház.

A hazai vállalkozásoknak többek között az adott célpiacra (országra, régióra) jellemző információk és piacelemzések elkészítése, partnertalálkozók és külföldi kiállításokra utazás megszervezése is kivitelezhető. Ezeken kívül üzleti partner-keresés és közvetítés, egy konkrét üzleti partner ellenőrzése, exportengedélyek és minősítések beszerzése, de akár az ügylet logisztikai vagy finanszírozási konstrukcióinak kidolgozása is támogatásra talál. A magyar cégek termékeinek és szolgáltatásainak harmadik országok piacán való értékesítése ügynöki, bizományos vagy akár a Kereskedőház saját számlás ügylete formájában is megvalósulhat.

Sikerescég.hu/Profit7.hu

Fotó: FreeDigitalPhotos