Jump to content

Pluszpénz jár azért, ha digitálisan felkészült a vállalkozása

2016. 08. 10. 10:18


Eddig 372 vállalkozásnak ítélték oda a digitálisan felkészült vállalkozás minősítést. Ezen minősítés birtokában plusz 5 százalék vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatokon. A kkv-k érdeklődése óriási.

Az infokommunikációs program fő célja, hogy digitális technológiákat, szolgáltatásokat kínáljon a kkv-knak. Országosan 29 infokommunikációs tanácsadó segít átvilágítani a cégek jelenlegi digitális helyzetét és szakértői javaslatot tesznek, milyen megoldásokra van szüksége a vállalkozásnak. Emellett a program jelentős támogatást biztosít a digitális eszközök, szolgáltatások és integrált rendszerek kedvezményes beszerzéséhez is, illetve vissza nem térítendő támogatásokat és kombinált kedvezményes hitelt ad.

A projektben részt vevő cégek megkapják a digitálisan felkészült vállalkozás minősítést, melynek birtokában plusz 5 százalék vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.

Tavaszi indulása óta csaknem 700 mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) csatlakozott a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! projekthez, nyár végéig pedig további 300 csatlakozás várható. Ősszel folytatódik a 127 állomásból álló információs nap elnevezésű rendezvénysorozat, ahol a vállalkozások konzultálhatnak a szakértőkkel.

(Forrás: profit7.hu; MKIK; MTI / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)