Jump to content

Már lehet pályázni a beszállító kkv-kat támogató keretösszegre

2016. 10. 06. 09:29


Keddtől pályázhatnak támogatásra a beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) és beszállítói integrátorok 20 milliárd forintos keretösszegben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A támogatás a Magyarországon letelepedett külföldi érdekeltségű vállalatok részére folytatott beszállítói tevékenység fejlesztését és bővítését segíti annak érdekében, hogy megkönnyítse a kkv-k értékláncba történő belépését és beszállítói pozíciójuk erősödését.

A 20 milliárd forintos keretösszegre kizárólag konzorciumi formában pályázhatnak a beszállítói lánc különböző szintjein álló szereplők - integrátor és beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások -, amelyek 300 millió és 1 milliárd forint közötti vissza nem térítendő forrást nyerhetnek el - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A támogatásból megvalósított fejlesztés kötelező eleme a kkv-k eszközbeszerzése, informatikai fejlesztések, illetve az integrátor által közvetített tudás a kkv-knak képzés, tanácsadás formájában. Ezen felül további elszámolható tevékenység a résztvevő nagyvállalat eszközbeszerzése, az egyes tagok infrastrukturális fejlesztése, illetve kkv-k számára szabvány, tanúsítvány beszerzése - közölte Rákossy Balázs.

(Forrás: mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)