Jump to content

Pályázat női startupok számára

2016. 11. 10. 15:42

A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is.

A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A nyertesek egy hathetes berlini képzés során a szakma legjobbjaitól tanulhatnak, illetve üzleti kapcsolatokat építhetnek.

Az F-LANE partnerei az Impact Hub Berlin és a Social Entrepreneurship Akademie. Az együttműködés célja beazonosítani azokat az innovatív startupokat, amelyek a nőkre koncentrálnak, bátor megoldásokkal igyekeznek válaszolni társadalmilag fontos kérdésekre, és képesek akár globális szinten is változásokat előidézni.

Alice Steinbrück, a Vodafone Institution social business üzletágának vezetője elmondta: a korunkban zajló digitális átalakulás kitűnő lehetőséget biztosít, hogy a lányok és nők helyzetén javítsunk. A nőket életük minden területén segítheti a technológia, amennyiben a legjobb digitális termékek úgy valósulhatnak meg, hogy kifejlesztésükben a nők is tevékenyen részt vesznek. Az F-LANE épp ezt a támogatást biztosítja.

Az F-LANE program hat hetes tanulási és piacra lépési lehetőséget biztosít öt olyan startupnak, amely a technológia felhasználásával a nők esélyegyenlőségét segíti. A nyertes pályázók Berlinben tanulhatnak a legjobbaktól. A tréning ideje alatt biztosított számukra a lakhatás, a mindennapi élethez szükséges fedezet és akár a gyerekekről való gondoskodás is.

A program résztvevőit a területen már bizonyított mentorok segítik, akiktől megtanulható mindaz, ami a startup világban az előrelépéshez szükséges, éppúgy, ahogy a buktatók elkerülésének módjai is. A fejlesztési programok minden esetben egyediek, a pályázók testreszabott fejlesztési és képzési programot kapnak, mentorukat is ennek megfelelően választják ki. A folyamat során a résztvevőknek módjukban áll majd feltérképezni az üzleti lehetőségeiket is, hiszen a Vodafone nemzetközi hálózatán keresztül  a világ minden táján tudnak társcégekkel, befektetőkkel egyeztetni.

Elvárás, hogy a startup küldetése túlmutasson a profiton. Alapvető célkitűzés, hogy a technológia alapú ötletnek társadalmi hatása is legyen, amivel javulhat a nők és lányok helyzete a világban.

A képzésre november 18-ig lehet pályázni a világ bármelyik tájáról, így Magyarországról is. A program 2017. februárjában indul. A pályázatról és a pályázati feltételekről minden további információ elérhető az alábbi oldalakon:

http://www.f-lane.com/online-application/
http://www.f-lane.com/
https://www.facebook.com/FLANEACCELERATOR/?fref=ts

(Forrás: sikeresceg.hu; kép: pixabay.com)