Jump to content

Ha vállalkoznál, de nincs miből, itt a segítség

2017. 02. 21. 20:37

Szerdán indul a Lépj a piacra! program azon fiatalok segítésére, akik vállalkozni szeretnének. Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára elmondta, hogy a program felkészíti az új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalokat saját vállalkozásuk elindítására.

A sikeresen elvégzett képzést követően 200 vállalkozó kedvű fiatal részesülhet 2 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban.

Kik vehetnek részt a képzésen?

A programban tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező, 25 és 30 év közötti, nem felsőfokú végzettségűek, és a 30 és 35 év közötti felsőfokú végzettségű fiatalok vehetnek részt.

A programban a jelentkezők kompetencia-mérésen vesznek részt, ezt követően e-learning képzésen sajátíthatják el az önálló vállalkozás létrehozására, irányítására és sikeres működtetésére vonatkozó ismereteket.

A képzés során a pályázók támogatásban részesíthető üzleti tervet készítenek, a támogatást igénylőnek 20 százalék önrésszel is hozzá kell járulnia a projektje megvalósításához.

A programban 195-en kaphatnak támogatást vállalkozás indításához, a program költségeit a Nemzeti Foglalkoztatási Alap állja. A program kiegészíti az eddigi vállalkozóvá válást elősegítő támogatások csoportját, így az azokból kimaradók számára is megnyílik a lehetőség céljaik megvalósítására - mondta az NGM államtitkára.

(Forrás: penzugyguru.hu; kormany.hu; kép: google, FreeDigitalPhotos.net)