Jump to content

Átmenetileg szünetel a támogatási kérelmek beadása a kkv-k kapacitásbővítő pályázatára

2017. 03. 06. 10:18


Túlzott forrásigény miatt március 7-étől átmenetileg szünetel a támogatási kérelmek beadása a mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására kiírt pályázatra - tájékoztatott a kormány a hivatalos pályázati oldalon.

A közzétett információk szerint további támogatási kérelmet majd a beérkezett kérelmek feldolgozását követően lehet benyújtani. A kormány közölte azt is, hogy az eddig beérkezett forrásigények meghaladják a rendelkezésre álló keretet.

A tavaly decemberben megjelent felhívás keretösszege 21 milliárd forint, támogatási kérelmeket az eredeti kiírás szerint idén január 16-tól 2019. január 16-ig lehetett volna benyújtani.

A felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást fejlesztéseik támogatásához 5-25 millió forint összegben, legfeljebb 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. Szabad vállalkozási zónának minősülő településeken megvalósuló fejlesztések esetén ágazati korlátozás nélkül igényelhető támogatás, szabad vállalkozási zónán kívül a vállalkozások feldolgozóipari beruházásai támogathatók.

Támogatás igényelhető új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, információs technológia-fejlesztésre és online megjelenés kialakítására is - olvasható egy korábbi közleményben.

(Forrás: mti.hu; kép: google)