Jump to content

A fogyasztóbarát vállalkozásoké a jövő - pályázati felhívás vállalkozások számára

2017. 04. 30. 09:19


A fogyasztóbarát vállalati szemléletet és a kiemelkedő gyakorlatokat népszerűsítő, egyszersmind azokat jutalmazó díjat alapított a Budapesti Békéltető Testület (BBT).


A díjra pályázni kell, amelyben bemutatják saját fogyasztóvédelmi gyakorlatukat. A díj célja, hogy a vállalkozások jó fogyasztóvédelmi gyakorlatainak megismertetésén és bemutatásán keresztül hívja fel a nyilvánosság figyelmét az együttműködő vállalati magatartás jelentőségére.

Amelyik cég termékében, szolgáltatásában, egyezségre való törekvésében megbízhat a fogyasztó még egy későbbi vita esetén is, sokkalta nagyobb eséllyel tarthatja meg ügyfeleit és kerüli el azok esetleges elvesztését. Ellenkező esetben könnyen számolhat mind a bizalomvesztéssel, mind pedig a forgalma visszaesésével vagy akár jóhírneve elvesztéséve – közölte a BBT.

Ezt az értéket kívánják megőrizni, továbbfejleszteni, és jutalmazni a „Jó gyakorlatok a fogyasztóvédelemben” című pályázattal, ezt és annak eredményeit pedig megismertetni a közvéleménnyel. A BBT célja, hogy mind a kis- és középvállalkozások, mind pedig a nagyvállalatok megismerjék egymás jó gyakorlatait, fogyasztóvédelmi sikertörténeteit, a fogyasztóvédelemben alkalmazható egyedi és jól működő gyakorlatokat, legyen szó akár a mindennapi működésükről, az ügyfeleik és potenciális ügyfeleik tájékoztatásáról vagy éppen marketing tevékenységükről.

A pályázatok benyújtására a testület e-mail címére és postacímére (1016 Budapest, Krisztina krt. 99.) történő megküldés útján van lehetőség legkésőbb 2017. november 15-ig, a „Jó gyakorlatok a fogyasztóvédelemben - pályázat” tárgy feltüntetésével. Az értékelésre legkésőbb 2017. november 30-ig kerül sor. Az öttagú zsűri értékelése alapján pedig a legszínvonalasabb pályázati anyagokat benyújtó vállalkozások a „Kiemelkedő fogyasztóvédelmi gyakorlat – 2017.”díjban részesülnek, sajtónyilvános eseményen. További információk a testület internetes honlapján érhetőek el.

További információ a pályázattal kapcsolatban: http://bekeltet.hu/hirek/jo-gyakorlatok-a-fogyasztovedelemben-palyazati-felhivas-vallalkozasok-szamara/

(Forrás: bekeltet.hu; sikeresceg.hu; kép: pixabay.com)