Jump to content

A vártnál jóval nagyobb az érdeklődés a Modern Vállalkozások Programja iránt

2017. 05. 23. 14:01


A tervezett 3000 helyett 9679 magyar mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a digitális helyzetük és versenyképességük javítása érdekében indult Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! elnevezésű projektre - ismertette Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a kamara együttműködésében megvalósuló program eddigi eredményeiről egy keddi sajtótájékoztatón.

Parragh László szerint a magyar vállalkozások kezdik érteni, fontos az informatika bevezetése és fejlesztése. Elmondta: a szakemberek eddig a jelentkezők közel felét, 4733 céget világítottak át, közülük 3517 vállalkozásnak ítélték oda a digitálisan felkészült vállalkozás minősítést, ami azt jelenti, hogy képesek rendszerük továbbfejlesztésére és ebben érdemes is segíteni a cégeket.

Miről szól a program?

A program keretében az országos infokommunikációs tanácsadói hálózat szakemberei mérik fel a vállalkozások informatikai felkészültségét, építenek fel fejlesztési stratégiát, majd javaslatot tesznek olyan digitális eszköz vagy szolgáltatás beszerzésére, melyekkel a cégek kiválthatják a hagyományos papír alapú feladatvégzést, vagy a meglévő, korszerűtlenné vált informatikai megoldások válnak lecserélhetővé.

(Forrás: sikeresceg.hu; mti.hu; kép: pixabay.com)