Jump to content

Kkv-k nyertek közel félmilliárd forint támogatást

2017. 06. 07. 12:28


Közel félmilliárd forintot nyert el versenyképességének erősítésére 24 pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban (Vekop) - közölte szerdán Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

Az államtitkár ismertette, a vállalkozások beruházásainak teljes értéke meghaladja az 1 milliárd forintot. A nyertesek vállalták az együttesen 15 milliárd forintot meghaladó éves nettó árbevétel-növekedést, és közel 800 munkavállaló alkalmazását a fenntartási időszak végéig - tette hozzá.

A támogatásból a vállalkozások kapacitásbővítő beruházásokat végezhetnek, de lehetőség nyílik fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására is.

A nyertesek célul tűzték ki a feldolgozóiparhoz kapcsolódó exporttevékenységük növelését - mondta el az államtitkár.

Közölte azt is, hogy 1,2 milliárd forintot nyert el gyermekotthonok lakásotthonokkal való kiváltására, korszerűsítésére, hiányzó gyermekotthoni kapacitások létrehozására a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mint központi költségvetési szerv 10 projektje. A nyertes vállalta, hogy a kapacitást 476 férőhellyel bővíti - fűzte hozzá az államtitkár.

(Forrás: sikeresceg.hu; mti.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)