Jump to content

Indul az építőipari húszmilliárd forintos pályázat

2018. 01. 22. 20:04

Az építőipar teljesítménye több mint 30, a szerződések száma 110 százalékkal nőtt tavaly novemberben – mondta Varga Mihály a KSH adataira reagálva. Hozzátette: húszmilliárd forintos fejlesztési program indul az ágazatban, amelyre már januártól pályázhatnak a magyar építőipari kis- és középvállalkozások.

Húszmilliárd forintos fejlesztési program indul az építőiparban azzal a céllal, hogy az ágazat növekedése a jövőben is folytatódjon. A magyar építőipari kis- és középvállalkozások már januártól pályázhatnak – jelentette be Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter szólt arról is, hogy 2017. november 24-én megállapodás jött létre a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége között, abból a célból, hogy a hazánkban megvalósuló építőipari beruházások a korszerű elvárásoknak megfelelő, magas műszaki színvonalon valósuljanak meg.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a technológiai korszerűsítéshez a kormány húszmilliárd forint összegű forrást biztosít az ágazat részére. Varga Mihály részletezte: a pályázat a héten indul, elsősorban gépek, eszközök beszerzésére, de fejlesztési szoftverek vásárlására is igénybe lehet venni. A tárcavezető azt is elmondta, hogy a nagyvállalatok támogatására a sikeresen működő Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében lehet pályázni, amelyet az idei évtől kezdődően megnyitnak az építőipari kivitelezők előtt is.

(Forrás: sikeresceg.hu, pr7/Fotó: pixabay.com)