Jump to content

Magasabb árbevétel, kisebb profit - ezek az elképzelések

2017. 10. 27. 15:29


A K&H kkv bizalmi index kutatásából kiderült, hogy az előző negyedévhez képest magasabb árbevétellel, de kisebb profitnövekedéssel terveznek a hazai cégek a következő egy év során.

A K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményei azt mutatják, hogy jelenleg a hazai vállalkozások 8,6 százalékos árbevétel-növekedésre és 4,5 százalékos profitbővülésre számítanak. - mondta Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Jelenleg a kisvállalkozások a legoptimistábbak, árbevétel várakozásaik 6,3 százalékról 8,8 százalékra ugrottak. Ezzel szemben a mikrovállalkozásoknál 10,4 százalékról 8,6 százalékra, a középvállalkozásoknál pedig 7,2 százalékról 6,9 százalékra csökkentek a várakozások. A különböző ágazatok közül az ipari cégek várakozásai a legkedvezőbbek, hiszen 10,0 százalékos növekedést prognosztizálnak – áll a K&H kkv bizalmi indexében.

Jelenleg a mikrovállalkozások terveznek a legnagyobb profitnövekedéssel, holott egyedül az ő várakozásaik csökkentek, szám szerint 6,5 százalékról 4,8 százalékra. Tőlük nem sokkal lemaradva a kisvállalkozások következnek (4,3 százalék), míg a középvállalkozások csupán 3,9 százalékos profitnövekedést prognosztizálnak. A szektorok közül egyedül a kereskedelmi cégek várnak átlag feletti, 5,3 százalékos nyereségbővülést a következő egy évben.

(Forrás: sikeresceg.hu; K&H; vg.hu; FreeDigitalPhotos.net)